اوباما در سخنرانی اخیر خود گفت:
“آب شدن کوه های یخ نشنال جئاگرافیک را مجبور کرد تا بزرگترین تغییر تقشه خود را پس از فرو پاشی شوروی انجام دهد”
سازمان ملی جغرافیا (نشنال جئاگرافیک) نیز این گفته را تایید کرد و با انتشار تصویر وحشتناک ذیل از این تغییر نقشه پرده برداشت:
این سازمان در چاپ اخیر اطلس آن را ” یکی از چشمگیرترین تغییرات در تاریخ انتشارات” توصیف نموده است. ضمن آنکه ناسا در گزارش خود در این باره سرعت ذوب شدن قطب را بسیار بیشتر از سال 2007 ذکر نموده و ظاهرا قطب وارد روند خود تخریبی سریعی می شود.
اوباما البته به عنوان یک سیاستمدار از این خبر به عنوان تبلیغی بر ضرورت اجرای طرح انرژی پاک خود استفاده نمود. اما سوال اصلی این جاست :
آیا همان گونه که آمریکا خود را قهرمان مبارزه با سوسیالیسم و فرو پاشی شوروی می داند، افتخار این تغییر نقشه و ذوب شدن یخ های قطب نیز متعلق به آمریکا نیست؟
آمار ها و نمودارها همگی تایید می کنند که آمریکا به عنوان نابود کننده اصلی جو کره زمین در طول تاریخ بشریت است. اگرچه رقیب جدی سالهای اخیر یعنی چین گوی سبقت را از سال 2008 ربوده است اما در مجموع آمارهای موجود از سال 1850 الی 2008 به گرد پای آمریکا نمی رسد.
| کشور | تولید جهانی % | تن مکعب گاز کربنیک به ازای هر فرد |
|---|---|---|
| آمریکا | 28.5 | 1,132.7 |
| چین | 9.36 | 85.4 |
| روسیه | 7.95 | 677.2 |
| آلمان | 6.78 | 998.9 |
| بریتانیا | 5.73 | 1,127.8 |
| ژاپن | 3.88 | 367 |
| فرانسه | 2.73 | 514.9 |
| هند | 2.52 | 26.7 |
| کانادا | 2.17 | 789.2 |
| اوکراین | 2.13 | 556.4 |
تولید 28 درصد جهانی و 1132.7 تن مکعب گاز کربنیک به ازای هر فرد نتیجه سبک زندگی راحت آمریکایی است که متاسفانه نتیجه آن را باید دیگران تحمل کنند. از سوی دیگر ایجاد فضای رقابت سیاسی-اقتصادی جهانی و نواختن طبل مسابقه انرژی از سوی آمریکا باعث تشویق جهانی در مصرف گرایی آمریکایی و متعاقبا تولید بیشتر گاز های آلاینده است. چین نمونه بارز این سیاست است که امروز از آمریکا نیز جلو زده است.
امروز کره زمین با خطر جدی روبروست و عامل اصلی این خطر نیز زیاده خواهی انسان است. دولت آمریکا اگرچه خود را به عنوان قهرمان این مبارزه عنوان می کند اما واقعیت آن است که نقش اصلی در سوراخ کردن کشتی را به عهده داشته است و دارد.
آمریکا به عنوان یکی از جنگ افروز ترین دولت های تاریخ، تولید کننده بیشترین سلاح و دوبار استفاده از مرگبارترین اسلحه، تولید کننده تکنولوژی های پیشرفته انسان کشی، مداخله کننده نظامی و سیاسی و اقتصادی در جهان شناخته می شود. این دولت در زمینه محیط زیست نیز ابتدا باید دستان آلوده خود را پاک کند تا بتواند پرچم جهانی را بلند کند.














Leave a Reply