بي خيال، لايكش كن ؛ سیاست دولت درباره امنیت فضای مجازی چیست؟

حمیدرضا روایی نوشت:

١
وقتي ادعاهاي گوناگون مبني بر شنود تلفني گسترده در جهان جنبه رسمي يافت، وقتي دامنه افتضاح به تلفن شخصي آنگلا مركل بالاترين مقام اجرايي آلمان رسيد، وقتي همكاري جدي شركت هاي آمريكايي از مايكروسافت و گوگل و فيس بوك گرفته تا اپل و ياهو با سرويس هاي جاسوسي قطعي شده است، وقتي اروپا متوجه شد آمريكا آنها را استثنا نمي داند، چه شد؟

us spionage caricature  (6)
يك جنجال سياسي رسانه اي به پا خواست. سفارت هاي آمريكا و انگليس مراكز جاسوسي لقب گرفته اند. دولت ها دنبال راهكار مقابله افتاده اند. آلمان شکایت کرده و سفیر را احضار کرده است. اولاند تمام مذاکرات با آمریکا را تحریم کرده استت و ….(+ و + و …)
تازه ابتداي ماجراست و تبعات جدي تري در پيش خواهد داشت.
٢
وقتي آمار وحشتناك شنود تلفني از ايران منتشر شد، وقتي همكاري قطعي توييتر و فيس بوك با سياست هاي خاص آمريكا در قبال ايران قطعي شد، وقتي حساسيت ويژه اطلاعاتي درباره ايران محرز شد، چه شد؟(+ و + و +  و … )

us spionage caricature

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اخيرا خواستار رفع فيلتر فيس بوك شدند! همت بعضي رسانه ها و روزنامه ها ( حتي در حد تيتر اول!) نيز به اين مسئله معطوف شده بود و مي شود!

وزیر محترم همچنین فرمودند:”امروز انتقال آزاد اطلاعات به راحتی صورت می گیرد و ما نیز چاره ای جز تسهیل دسترسی آزاد به اطلاعات نداریم و باید از این فضا بهره برداری کنیم. جنتی افزود: نه فیلترینگ می تواند جلوی دسترسی انتقال اطلاعات را بگیرد و نه راههای ممانعت برای ارتباط با دهکده جهانی کار ساز واقع می شود؛ امروز ماهواره هایی به فضا پرتاب می شود که تلفن و موبایل از طریق این ماهواره ها می توانند صدها شبکه تلویزیونی را دریافت کنند، چگونه می توان جلوی این فناوری ایستاد؟” (+)

مقصود اين نيست كه فيس بوك بايد فيلتر شود بلكه منظور آن است كه ببينيم در چه عالمي سير مي كنيم!!!
البته يكي از اعضاي كميسيون امنيت ملي در مصاحبه با صدا و سیما  در واكنشي جالب ضمن تایید وصول این اخبار به ایشان و حتی اخبار شنود از مسئولین! فرمودند اگر مدارك مستدل تري بيابيم در مراجع بين المللي شكايت مي كنيم!

ان شاءالله که واکنش ها بیشتر از این بوده و مشکل از بی خبری ما باشد.

us spionage caricature  (1)

٣
اين صحنه مي تواند در وزارت ارشاد، مجلس، وزارت ارتباطات، دفتر رسانه هاي پر ادعا یا …  اتفاق بيفتد. تصور كنيد:
افراد نشسته اند پاي فيس بوك و خبر ها را مي خوانند: “چین خواستار توضیح آمریکا در مورد جاسوسی اطلاعاتی شد
– چه جالب!
آمريكا از فيس بوك به عنوان ابزار جاسوسي استفاده مي كند
– اِاِاِ
1/73 میلیارد شنود تلفني از ايران
– نه بابا؟ واقعا؟ لايكش كن!

نویسنده مهمان
می اندیشم میزبان نویسندگان متنوع و دیدگاه های گوناگون است. دیدگاه هایی ارزش مند و حتی متضاد از جهات مختلف موضوعی پایگاه.(می اندیشم تنها بازتاب دهنده است و مسئولیت نوشته های مهمانان بر عهده نویسندگان است.)